Najskôr vylieč svoju dušu a tvoje telo bude zdravé!

Najskôr vylieč svoju dušu a tvoje telo bude zdravé!

Žijeme v dobe, kedy je obrovská vzdialenosť medzi tým, čo chceme a tým, čo „musíme“ a ako žijeme. Sme národom, alebo možno generáciou, ktorá na seba núti veci, ktoré nemusí, neustále sa snaží vyhovieť určitým očakávaniam a seba neustále posúva na posledné miesto v poradí svojho záujmu. Pritom najdôležitejšie by malo byť to, aby sme boli šťastní, aby sme sa mali radi. Veď ako by sme mohli urobiť iných šťastnými, ako by sme mohli učiť naše deti ako byť šťastnými, keď my samy takí nie sme. Ráno, keď idem do roboty, málokedy stretnem takých ľudí, ktorí „žiaria“. Väčšinou vidím ustarostené, až sivé tváre. Ľudia sú ponorení do svojich myšlienok a v duchu neustále preberajú to, čo ich trápi, čo by mohlo byť lepšie, ale nie je, prečo ich niekto podviedol, opustil… Tie neustále výčitky, obvinenia, trápenia sa, pomaly, ale isto sa premenia na zdravotné problémy. Vieme, že všetko je energia a tie negatívne myšlienky, negatívne energie, sa nikdy nestratia, nezmiznú len tak, ale sa niekde odrazia, uložia.

Často, keď ma niekto vyhľadá s konkrétnym zdravotným problémom, stáva sa, že dospejeme k poznaniu, že ju v detstve odsúvali nabok, že ju matka nikdy neobjala, že bola v škole neustále ponižovaná, že jej otec bol alkoholik a neskôr aj manžela vyfasovala takého istého alkoholika, ktorý ju týral tak psychicky, ako aj fyzicky. Sú prípady, kedy sa zdá, že je daný vzťah harmonický, ale napriek tomu sa zainteresované osoby trápia pocitom „samoty“, lebo len žijú vedľa seba. Uvedomuje si, že nikdy nie je objatá, alebo nikdy jej nepovedali, že ju milujú… a vlastne, si myslí, že za všetko môže ona. Prečo by vlastne mala mať seba rada?

Myslím si, že sa už každá jedna osoba ocitla na skutočnom dne. Ideálny život neexistuje a každý z nás sa potrebuje s niečím popasovať, veď preto sme sem prišli, aby sme sa učili. Dôležitý je však náš pohľad na vecí a na ľudí okolo nás. Nečakajte na to, aby ste ochoreli. Verím, že to nemusí zájsť až tak ďaleko. Rozhodnite sa pre šťastie, pre radosť a pre lepší život.

Pozrime sa na základné „ingrediencie“ šťastného a zdravého života:

  1. Vzájomná úcta. Pokiaľ je niekto v tvojom okolí, kto si Ťa neváži, kto Ti ubližuje, ver mi, Ty ho nepotrebuješ.
  2. Pozor na „energetických upírov“! Ak máš pocit, že Ťa niektorí ľudia príliš vyčerpávajú, že si po rozhovore s nimi unavená, ako keby si celý deň kopala v záhrade, to znamená, že ten človek „ukradol“ tvoju energiu. To sú ľudia, ktorí sa neustále sťažujú, upútavajú na seba pozornosť, ktorí veľa rozprávajú a Ty vlastne ani nevieš o čom, len „kukáš do blba“. Máš pocit, že by si sa najradšej s nimi ani nestretla. No tak to urob! Veď máš iba jeden život. Nemárni ho s ľudí, s ktorými nechceš.
  3. Nájdi svoj „FLOW“. Činnosť (môže to byť aj práca), pri ktorom budeš mať pocit, že Ťa dobíja, napĺňa. Je to činnosť, pri ktorej prestaneš sledovať čas, ráno vstaneš s radosťou, lebo sa tešíš do ďalšieho dňa.
  4. Minulosť nechaj minulosťou. Často si všímam, že mnoho ľudí rieši staré veci, ktoré sú už dávno za nimi. Nedokážu sa odpútať od toho, čo sa s nimi stalo. Problém je v tom, že sa tak niekde zasekne a prestane sa mu dariť v súčasnosti. Je nemožné urobiť krok dopredu tak, že si priviazaný s lanom k „stromu“ (minulosti).
  5. Buď otvorený zmene. Neboj sa prijať a vyhľadávať nové možnosti, príležitosti. Uč sa nové veci, prijímaj nové výzvy. Teš sa z nich. Neboj sa neúspechu. Život nie je o dokonalosti, ale o láske, o radosti, o raste tvojej osobnosti, o neúspechoch a zároveň o novom začiatku. Veď ako by sme sa mohli tešiť z úspechu, ako by sme si mohli vážiť úspech, keby sme nepoznali neúspech.

Poďme teda spolu do toho! Začnime makať na sebe, pracujme spolu na tom, aby si pochopil niektoré životné situácie a aby si sa spolu s nami dokázal z toho ponaučiť a s našou podporou ísť ďalej.

Držím nám všetkým palce, lebo nikdy nie je žiadna životná skúška ťažšia, než aká je naša sila. Len to nikdy nevzdávajte.

Zo srdca ďakujem za každé jedno zdielanie 🙂

Related Posts

7 krokov ku šťastnému životu (alebo Život bez depresií)

7 krokov ku šťastnému životu (alebo Život bez depresií)

„Nepotrebujete kúzla na to, aby ste zmenili svoj život, lebo všetko to, čo potrebujete máte vo svojom vnútri.

Viac
Ako byť šťastný?

Ako byť šťastný?

Recept na šťastie Určite súhlasíte so mnou, že už každý z nás zažil pocit šťastia.

Viac
PhDr. Eva Fabian

PhDr. Eva Fabian

Človek má v sebe obrovský nevyužitý potenciál. Som presvedčená, že každý má svoje poslanie, má robiť niečo jedinečné, dokázať si, že jeho život nebol zbytočný.

Viac