Rodí sa človek do svojho osudu?

Rodí sa človek do svojho osudu?

Určite ste už aj vy mali pocit, že hocičo robíte, ako keby ste nevedeli zmeniť smerovanie svojho života, ako keby vás riadila nejaká vyššia sila. Niektorí si vtedy povedia, že je to „môj osud“, alebo „osudová láska“ ak ide o nejakú veľkú lásku, veľké stretnutie. Verím, že sa každý z nás narodí s určitým poslaním, ktoré je zmyslom jeho bytia. Tým poslaním určite nie je dosiahnutie bohatstva, získanie majetku, ale je to oveľa vyššia a čistejšia vec. Dôležité je, aby ste si uvedomili, čo viete dať ľudstvu, s čím viete slúžiť. Ak dokážete pozitívne ovplyvniť život aspoň jedného človeka, váš život už mal svoj zmysel. Poslanie, alebo „osud“ človeka je jednoduchá vec, ako napr. urobiť ľudí šťastnými, hoci napr. upratovaním (ak je to pre niekoho poslaním), alebo učiť, liečiť, zjednodušiť život ľuďom pomocou techniky a podobne.!

Väčšinou dieťa tú svoju úlohu cíti a do tých troch rokov o tom aj hovorí, alebo sa to u neho prejavuje aj neskôr, kým ešte nie je veľmi ovplyvnené spoločnosťou, zvyčajne do piateho roku života. Ak teda chcete vedieť čo je vašim poslaním, opýtajte sa svojich matiek, čo ste najradšej robili, keď ste boli malí, čo ste dookola opakovali, názov akej profesie? Ak si už ani mamky nepamätajú, tak si na chvíľku sadnite a porozmýšľajte, čo je to, čo robíte prirodzene, alebo čo vám ukazuje okolie?

Napr. mám kamarátku, ktorá mi hovorila o tom, ako už cca 5 rokov vkuse sa jej chodia ľudia sťažovať, vyrozprávať sa, alebo sa ju pýtajú na jej názor, radu. Dlhé roky si to ani neuvedomovala, až nedávno sa odhodlala urobiť si kurz koučingu a teraz koučuje ľudí. Je šťastná a každý deň sa teší do roboty 🙂 (samozrejme som to napísala v skratke…tá jej cesta až taká hladká nebola, okrem toho bola plná strachu, ale nedovolila, aby ju niečo od zmeny odradilo). To je aj mojim odkazom pre vás:

Nedovoľte, aby vás zošrotovali negatívne okolnosti, alebo negatívni ľudia. Ak ste nespokojní so svojimi životmi, ak niekde vo svojom vnútri schovávate svoje sny, vyhrabte ich a začnite nimi žiť každý deň. Urobte zmenu, aj keď možno bude ťažká, ale verte mi, nič nie je bolestivejšie, než uviaznuť niekde, kam určite nepatríte.

Na zmenu nikdy nie je neskoro tak, ako nikdy nie je neskoro žiť svoj osud 🙂

Určite je každému z vás známe meno Oprah Winfrey. Pochádza z veľmi chudobnej rodiny, ale napriek tomu vedela, že má svoje poslanie, ktoré musí naplniť. Keď mala 23 rokov, vyhodili ju z roboty s tým, že nemá tvár, ktorá by bola vhodná do televízie. Ako viete, dnes je jej show známa po celom svete, okrem toho je majiteľkou jedného z najväčších médií. Počula som s ňou jeden rozhovor, kde rozpráva o tom, že svoju show robí preto, lebo chce ľuďom pomáhať dosiahnuť svoje sny tým, že vyspovedá úspešných ľudí, ktorí zrealizovali svoje sny iba vďaka svojej usilovnosti, získava od nich návody a motiváciu.

Keď mal Stephen King 24 rokov, pracoval ako vrátnik a býval v karaváne, veril v seba, vo svoje poslanie a urobil všetko pre to, aby sa z neho stal úspešný spisovateľ.

Keď mala J.K. Rowling 28, žila zo sociálnych dávok, sama vychovávala svoju dcérku a uvažovala nad samovraždou. Keď napísala Harryho Pottera, stala sa bohatou a úspešnou a hlavne robí to, čo ju baví.

Harrison Ford vo svojich 30. rokoch ešte pracoval ako tesár. Dnes je uznávaným hercom.

Herec Samuel L. Jackson svoju vážnejšiu rolu dostal vo svojich 46. rokoch.

Morgan Freeman svoju prvú hlavnú rolu vo filme dostal až vo svojich 52. rokoch. Dnes je jedným z najuznávanejších hercov Hollywoodu.

Louise Hay založila svoje vydavateľstvo až vo svojich 62. rokoch… mohla by som ešte menovať ďalšie podobné príbehy. Ide o to, že oni to nevzdali a verili, že ak v niečo naozaj veria, ak niečo naozaj chcú a je to ich poslaním, tak to aj dosiahnu. Nikdy sa teda nevzdávaj. Na zmenu nie je nikdy neskoro! Nájdi svoj osud a naplň ho!

Ako viete, že nerobíte to, čo by sme mali? Ak ste dostatočne vnímaví, prídete na to. Život vás určite bude upozorňovať. Vtedy napr. prichádzajú rôzne choroby, z ničoho nič vás prepustia z roboty, opustí vás partner… a to nie preto, lebo sa zrazu spojili vyššie sily proti vám, alebo sa na vás hnevá BOH, ale preto, lebo vám chce dať univerzum najavo, že nejdete dobrým smerom, že ste si naplánovali úplne niečo iné, než ten život, aký žijete. Inak to vy už dávno viete. Dávno viete, najmä cítite, že to nie je tá veľká vec, pre ktorú ste sa narodili. Cítite nespokojnosť, ale nemáte dosť odvahy, aby ste svoj život zmenili. Dajte svoj strach nabok, tým predídete tomu, aby vás samo univerzum muselo prinútiť ku zmene a urobte ju sami. Nezabudnite… nikdy nie je neskoro na to, aby si začal odznova!

PS: Ak sa vám môj článok páčil, budem rada, ak ho budete zdieľať 🙂 Ďakujem 🙂

Tagy :

Related Posts

PhDr. Eva Fabian

PhDr. Eva Fabian

Človek má v sebe obrovský nevyužitý potenciál. Som presvedčená, že každý má svoje poslanie, má robiť niečo jedinečné, dokázať si, že jeho život nebol zbytočný.

Viac
V čom som dobrý? Akou cestou sa vybrať?

V čom som dobrý? Akou cestou sa vybrať?

Ako už aj názov naznačuje, budem písať o tom, ako by sme mali vedieť, kým sme a aké máme schopnosti.

Viac