6 byliniek, ktoré odstránia negatívne energie z vašich domovov

6 byliniek, ktoré odstránia negatívne energie z vašich domovov

Milujem vôňu čerstvých byliniek. Už je tomu viac než 10 rokov, kedy som sa začala intenzívnejšie venovať bylinkám. Verím, že dary prírody majú nekonečné pole využitia. Najradšej mám výťažky z byliniek, éterické oleje, samozrejme čo v najčistejšej podobe. Bežne používam éterické oleje na dezinfekciu ovzdušia, keď sme nachladení, pridávam ich do sviečok. Po stresovom dni rada pálim sviečku s levanduľou, lebo odbúrava stres a napätie, uvoľňuje organizmus. Bylinky sa používajú pri detoxikácii, ako aj pri podpore uzdravenia organizmu. V rôznych kultúrach sa však bylinky používajú na prečistenie priestoru, na odstránenie ťažkých a negatívnych energií. Zažili ste už, že ste niekam vkročili a mali ste pocit, ako keby sa tam dal krájať vzduch? Boli tam negatívne energie, ktoré sa v priestoroch nahromadili napríklad po výdatnej hádke, alebo po nejakom strese, napätí. Ak je človek dlhodobo v takej miestnosti, po určitom čase bude vyčerpaný, napätý až nervózny, dokonca sa môže oslabiť aj jeho imunitný systém.

Pozrime sa teda na to, ktoré sú tie bylinky, pomocou ktorých viete odbúrať negatívne energie z vašich domovov a tým vytvoríte pokojnú atmosféru.

  1. BIELA ŠALVIA

Táto bylinka sa považuje za kráľovnú medzi bylinkami určené pre očistenie priestorov. Indiáni v Severnej Amerike používali dym bielej šalvie na odstránenie negatívnych energií nielen z priestorov, ale aj zo seba. Verili, že keď sa očistia, prinesie im to aj hojnosť. Veda tiež skúmala účinky šalvie a prišla na to, že táto vzácna bylinka vypúšťa negatívne nabité ióny. To znamená, že ak ste nervózny, natierajte miesto na svojich zápästiach, tam kde sa meria pulz, listom šalvie, alebo tam nakvapkajte 2 kvapky éterického oleja.

Pri prečistení priestoru môžete kvapnúť éterický olej do aromalampy, alebo jednoducho vydymiť priestor pomocou zväzku šalvie.

  1. KADIDLO

Vôňu kadidla mám veľmi rada. Pripomína mi obdobie môjho detstva, keď sme s babkou chodili do kostola a sedeli v prvom rade. Počas omše farár dymil kadidlom, obišiel s tým veľký stôl a ticho v sebe mrmlal svoju formulku. Vtedy som nechápala prečo to robí, ale v každom prípade som si to užívala 🙂. Dnes už viem, že dym kadidla očisťuje priestor, zbaví nás negatívnych energií a zlých duchov. Podporuje duchovný vývoj človeka, práve preto sa s obľubou používa pri meditácii, alebo pri modlení sa.

Kadidlo môžete dymiť, ale tak isto môžete použiť vo forme éterického oleja. Ak pridáte 6 kvapiek silice do vody teplej 37 °C, prejavia sa jeho regeneračné účinky na pokožke a celkovo pôsobí uvoľňujúco na psychický stav človeka.

  1. SANTÁLOVÉ DREVO

Odbúrava negatívnu energiu a naplní vaše vnútro pozitívnou energiou. Práve preto sa používa napr. pri meditácií, pri modlení sa, pri cvičení jógy a podobne. Vytvorí fyzickú a duševnú rovnováhu vo vnútri človeka. Stačí pridať niekoľko kvapiek éterického oleja do aromalampy.

Pridaním 4 kvapiek silice do vody teplej 37 °C sa prejavia jeho stimulujúce účinky, pôsobí proti strachu, uvoľňuje napätie a má aj afrodiziakálne účinky.

  1. OREGÁNO

Oregáno používali už starovekí Egypťania a neskôr aj Gréci, ktorí ho používali na dezinfekciu. Táto bylinka bola hlavným antibakteriálnym prostriedkom, ktorý používal už aj Hippokrates. Oregáno podporuje šťastie, harmóniu, lásku, mier a hojnosť. V čínskej medicíne sa z neho varil aj čaj, ktorý chránil človeka pred negatívnou energiou.

  1. ROZMARÍN

Hovorí sa, že očisťuje myseľ od negatívnych myšlienok. Éterický olej odstráni negatívne sily a následne navodí príjemnú atmosféru, pocit pokoja a lásky vo vašom vnútri. Zbaví vás aj nočnej mori.

Táto bylinka sa pestuje už od staroveku. Podľa povery bola zasvätená bohyni Venuši ako symbol lásky a vernosti. Preto sa doteraz používa pri svadbách. Používal sa taktiež ako dezinfekčný prostriedok vo väzniciach, v dobe moru sa nosila vetvička zavesená na krku.

  1. BAZALKA

Je symbolom lásky, nakoľko tvarom jej listy pripomínajú srdce. Ochraňuje rodinu, esencia z nej odstráni negatívne sily, a prináša pokoj a mier. Ak zacítime vôňu bazalky, v mozgu sa spustia reakcie, ktoré vyvolajú pocit šťastia. Bazalka je známa ako bylinka úprimnosti a jasnovidenia.

Neváhajte teda využiť dary prírody. Zapojte bylinky a éterické oleje do svojho každodenného života. Verím, že to neoľutujete 🙂

Related Posts

Entuziazmus (Oduševnenie)

Entuziazmus (Oduševnenie)

Keď si schopný nadchnúť sa, môžeš dokázať všetko. Nadšenie je sila, ktorá ženie nádeje smerom do neba.

Viac
6 rád na zharmonizovanie (očistenie) priestoru okolo seba

6 rád na zharmonizovanie (očistenie) priestoru okolo seba

Okrem toho, že je začiatok jari, je aj obdobie pôstu a my akosi automaticky cítime vnuknutie na vypratanie bytu, zbavenie sa starých, nenosených oblečení, nepoužívaných vecí, ale aj na očistenie svojho tela od škodlivých látok.

Viac
7 hlavných typov žien – ktoré energie dominujú v tebe?

7 hlavných typov žien – ktoré energie dominujú v tebe?

Poslednou dobov sa mi niekoľko žien zdôverilo, že sa doma často hádajú s partnerom kvôli tomu, že od nich muž očakáva IBA úlohu domácej pani, ale oni to tak necítia.

Viac