6 rád na zharmonizovanie (očistenie) priestoru okolo seba

6 rád na zharmonizovanie (očistenie) priestoru okolo seba

Okrem toho, že je začiatok jari, je aj obdobie pôstu a my akosi automaticky cítime vnuknutie na vypratanie bytu, zbavenie sa starých, nenosených oblečení, nepoužívaných vecí, ale aj na očistenie svojho tela od škodlivých látok. Máme pocit, že sa okolo nás počas dlhej zimy všetko zastavilo a my súrne potrebujeme REŠTART.

Ak sa pozrieme napríklad na pôst, určite viete, že sa postí už od staroveku. Pôst má rôzne podoby a rôznu motiváciu. Poznáme jednodňové, ale aj viacdňové pôsty, ako aj prísne (iba na vode a ovocných, alebo zeleninových šťavách), ale aj voľnejšie (napr. všetko sa môže okrem mäsa). Pôst sa často používa aj ako liečebná metóda, ktorá je často odporúčaná aj lekármi (v prípade určitých chorôb), ale používa sa aj v prípade protestovania proti niečomu (napr. Mahátma Gándhí často protestoval odmietnutím stravy proti britskému útlaku v Indii). Niektoré prejavy, ako napr. nervozita, napätie, časté hádky medzi partnermi, alebo určitá forma depresie, neustála únava, časté zabúdanie a niektoré psychosomatické choroby je možné riešiť aj tým, že si detoxikujete svoje telo, ale tak isto očistíte aj svoje okolie od negatívnych vibrácií. Nezabudnite, že steny všetko ukladajú, všetko si pamätajú. To znamená, že ak v nejakom byte boli hádky na dennom poriadku, tieto negatívne vibrácie ostanú v stenách a tieto sa budú odtiaľto postupne uvoľňovať a následne negatívne ovplyvnia vzťah medzi spolubývajúcimi. Určite sa už aj vám stalo to, že ste vstúpili do nejakej miestnosti a mali ste pocit, že sa tam dá „vzduch krájať“. !

Každý jeden predmet a každá jedna miestnosť má svoju vibráciu, a presne to je to, čo cítime, keď vstúpime do nejakého bytu, alebo do nejakej miestnosti. Je dobré raz za čas obnoviť, očistiť vibráciu. To, či sa v nejakej miestnosti cítite dobre a máte pocit ľahkosti, radosti a vitality, alebo naopak, cítite sa zle, frustrovane alebo smutne nikdy nezáleží od toho, či je miestnosť zariadená drahým štýlovým nábytkom, alebo nie (samozrejme, určite je dôležitý aj vkus). Záleží skôr od toho, aké energie ovládajú priestor. Otázkou je teda, kedy sa odporúča očistiť určitý priestor?

Určite by som odporučila očistu priestoru v prípade, ak vám zomrel niekto blízky, ak máte nepokojný spánok, ak sa doma s partnerom často hádate, alebo bez konkrétneho dôvodu máte doma pocit strachu a podobne. Každá jedna kultúra má svoje techniky na očistenie priestoru od ťažkých energií. Už aj veľké upratovanie po zime nám symbolizuje zbavenie sa starých, zaseknutých energií, ktoré sa nahromadili počas zimy. Tým, že „vyhodíme“ všetko, čo je staré, odľahčíme priestor a zrazu máme pocit, že sa nám lepšie dýcha, lepšie spí a lepšie žije 🙂. Takouto očistou sa vám zlepšia aj vzťahy, ale aj celková finančná situácia. Pozrime sa teda na niekoľko možností, ako by sa takáto očista mohla zrealizovať:

  1. Očista pomocou soli

O tejto metóde mi rozprával jeden pán farár (grékokatolický). Na takúto očistu budete potrebovať kuchynskú soľ, ktorú treba rozsypať – jednu polievkovú lyžicu do každej miestnosti, do každého rohu (medzitým hovoríte: „všetko, čo je negatívne, nech odíde“). Odporúča sa, aby potom nikto nebol doma minimálne 2 hodiny. Keď sa vrátite, treba soľ pozametať, alebo povysávať a vyhodiť mimo bytu – do kontajnera, alebo vysypať do rieky (ak máte takúto možnosť). Soľ rozvíri energie v priestore a stiahne ťažké energie.

Priznám sa, keď sme sa raz presťahovali do nového bytu, môj syn nikdy nevedel spať v noci, a čo bolo u neho nezvykom, neustále plakal. Vyskúšala som túto formu očisty, a zabralo to 🙂 . Určite to treba vyskúšať, veď čo môžete stratiť?? 🙂

  1. Vydymenie priestoru šalviou

Často sa používa aj táto metóda. Jednoducho zoberiete šalviu (sušenú – na to určenú, napr. bielu šalviu) a po zapálení sfúknete plameň a necháte ju dymiť. Prejdite ním všetky miestnosti.

Minule som videla v televízii jednu reláciu, kde rekonštruovali dom (dizajnéri). Mali pocit, že tam niečo nie je v poriadku a začali dom prečisťovať šalviou (vydymiť). Takže sa táto metóda používa aj v kruhu niektorých dizajnérov 🙂

  1. Očista pomocou sviečok a éterických olejov

Často sa odporúča v priestore páliť aj bielu sviečku, ktorá je známa tým, že spaľuje okolo seba negativitu. Ak by ste do sviečok kvapli aj éterické oleje: kadidlo, myrtu alebo šalviu, ich účinok sa jednoznačne niekoľkonásobne zvýši.

  1. Očistenie priestoru pomocou vonných tyčiniek

Na očistenie priestoru sa často používajú rôzne tibetské, indické vonné tyčinky, ktoré v sebe obsahujú napr. kadidlo, santálové drevo, myrtu, šalviu a podobné éterické oleje. Vonná tyčinka sa položí približne v strede bytu, zapáľte ju a následne sfúknite a nechajte ju dymiť. Najlepšie je, keď vtedy nikto nie je v miestnosti. Vráťte sa až potom, ako už vonná tyčinka prestane dymiť.

  1. Očistenie priestoru pomocou relaxačnej hudby

Je určitý druh hudby, ktorý keď si pustíte, rozvibruje celý byt a tým ho oživí. Vo feng šuej napr. používajú tibetské zvony, s ktorými prejdú každú jednu izbu – po okrajoch – zvlášť po rohoch, kde sa zvyknú zaseknúť ťažké, negatívne energie. Tibetské zvony pretransformujú ťažké energie na pozitívne, okrem toho aj skľudňujú priestor.

  1. Zbavte sa starých, nepoužitých vecí

Je veľmi dôležité, aby ste doma zbytočne neskladovali staré, nepoužité, alebo zlomené, nefunkčné veci, lebo spôsobujú zaseknutie energií. Podľa feng šuej sa treba zbaviť takýchto vecí. Medzi takéto predmety patria aj sušené kvety, ktoré prinášajú neúspech, nešťastie a chorobu práve tým, že uchovávame v byte niečo, čo už „nežije“.

Verím, že som vám poskytla dosť možností na to, ako uvoľniť a prečistiť priestor okolo seba, aby ste boli zdravší, úspešnejší, kľudnejší a vyrovnanejší. Ak teda zápasíte s hore spomenutými problémami, neváhajte niektorú metódu vyskúšať.

Ďakujem za zdieľanie článku 🙂

Related Posts

Neviditeľný svet riadi viditeľný

Neviditeľný svet riadi viditeľný

Časť ľadovca nad vodou, ktorú vidíme, tvorí len 20% celej hmoty, no zvyšných 80% je pod vodou.

Viac
Ako prečistiť dom / byt od nepríjemných energií?

Ako prečistiť dom / byt od nepríjemných energií?

Ako iste všetci vieme, všetko okolo nás je energia. Vieme to aj z fyziky.

Viac
Entuziazmus (Oduševnenie)

Entuziazmus (Oduševnenie)

Keď si schopný nadchnúť sa, môžeš dokázať všetko. Nadšenie je sila, ktorá ženie nádeje smerom do neba.

Viac